Paintball med kompisarna

En rolig grej som är populär bland många är att spela paintball tillsammans. Det är vanligt att man väljer att spela paintball i skogen då det känns lite mer spännande än att göra det inomhus. Det blir relativt billigt om man är många som kan vara med och betala, så priset behöver inte vara ett problem även om man är ett gäng kids. Om man spelar paintball som en början av en utekväll med kompisarna kan det vara en god idé att spela inomhus med kulor som inte klassar av sig och på så sätt kan förstöra dina kläder. Exempel på sådana kulor är de så kallade Reballs som är mjuka gummikulor som alltså inte kladdar av sig. Dessa kulor skjuts även ut med en lägre utgångshastighet ä vanliga paintball kulor.

Boka
Bokning sker enklast via hemsidorna. Man brukar behöva vara minst fyra när man beställer, och det brukar kosta några hundralappar per person. Bokning kan behöva göras i ganska god tid då detta fortfarande är en populär sport. Olika personer gillar olika sätt att spela paintball på, så är man ett stort kompisgäng kan det vara kul att alternera mellan inomhus och utomhus. Man löper mindre risk att skada sig inomhus, vilket innebär att det är en bra idé om man exempelvis har barn med i lagen eller om man gör en bokning till sitt barns kalas.

Olika spelformer
Man kan spela paintball på en mängd olika sätt, och de olika sätten passar för olika tillställningar. När man spelar med kompisar kan det vara kul att testa exempelvis Inferno som innebär att man släcker ner hela lokalen och höjer volymen. För andra tillställningar kan det passa bättre med mindre hård stämning. Man kan exempelvis spela ”kaninjakten” som innebär att alla jagar en person som får ett försprång. Ju fler man är desto bättre deal får man oftast. Är man många slipper man att dela bana med andra, vilket lätt kan ske om man är färre spelare i lagen. Det finns många olika paket att välja mellan när man ska spela paintball, så det är lätt att hitta rätt paket just för det sällskap och den tillställning ni planerar.